петък, 29 април 2011 г.

Метатайната за богатството

                 Метатайната за богатството не е да се опитваш пряко сили да го спечелиш, или да го искаш твърде много. Ще постигнеш желаното богатство по-бързо, ако се освободиш от прекалено силното желание, не се фокусираш и не се стараеш толкова упорито да го имаш. Чрез искането и „превиването на гръб”, за да получиш нещо, всъщност преживяваш отсъствието на желаното. Искането подсказсва, че нещо ти липсва. С искането притегляш липсата към себе си. По странен начин с него се въвличаш в процес на отрицателни проявления. То е форма на отрицателно програмиране на самия теб и съсредоточаване, върху това, което нямаш.
   Съсредоточи се върху чувството, което би изпитвал, ако вече имаш желаните неща. Дръж емоциите си високо до полюса на богатството и се концентрирай върху положителното, за да привлечеш изобилието към себе си. Действай, сякаш това, което желаеш, е вече твое. Може да го направиш чрез положителна визуализация, използвайки твърдения, заявяващи какво имаш „вече”, като същевременно изтриваш всякакви отрицателни мисли за искане веднага щом се появят и ги заместваш с положителни.     Джак Канфийлд
Метатайната за богатството не е да се опитваш пряко сили да го спечелиш, или да го искаш твърде много. Ще постигнеш желаното богатство по-бързо, ако се освободиш от прекалено силното желание, не се фокусираш и не се стараеш толкова упорито да го имаш. Чрез искането и „превиването на гръп”, за да получиш нещо, всъщност преживяваш отсъствието на желаното. Искането подсказсва, че нещо ти липсва. С искането притегляш липсата към себе си. По странен начин с него се въвличаш в процес на отрицателни проявления. То е форма на отрицателно програмиране на самия теб и съсредоточаване, върху това, което нямаш.
Съсредоточи се върху чувството, което би изпитвал, ако вече имаш желаните неща. Дръж емоциите си високо до полюса на богатството и се концентрирай върху положителното, за да привлечеш изобилието към себе си. Действай, сякаш това, което желаеш, е вече твое. Може да го направиш чрез положителна визуализация, използвайки твърдения, заявяващи какво имаш „вече”, като същевременно изтриваш всякакви отрицателни мисли за искане веднага щом се появят и ги заместваш с положителни.
„Ако искаш да бъдеш богат външно, трябва първо да станеш богат вътрешно-каквото горе, това и долу. Каквото вътре, това и вън. Най-напред трябва да станеш богат в своите мисли, после богатството ти ще намери и външен израз. Необходимо е да имаш нагласата за това. Трябва да създаваш богати и изобилни мисъл-форми за това кой си ти и какво е възможно, а направиш ли го, те ще започнат да се проявяват извън теб”.
„Моята метатайна за богатството в основата си е, че трябва да създадеш много стойностни неща за доста хора и направиш ли го, ще върнеш голямото богатство при себе си. Постига се, като предоставяш на други хора услуги и продукти, които подобряват живота им, носят им радост. Ако го правиш, продължавай да разширяваш тази дейност. Винаги мисли за увеличаване на направеното за другите. Ако постъпваш така, богатството е логично заключение”.
   Боб Проктър
Сега ти можеш да го направиш и пъървата стъпка е разбирането, че си в състояние да го постигнеш. Престани да слушаш хората, които ти казват, че не можеш. И започни да виждаш как правиш нещо наистина голямо. Напиши го на лист хартия- крайният резултат. Започни с думите: „Аз съм толкова щастлив и благодарен сега, че промених моя годишен доход на месечен”.
Илай Дейвидсън
„Как ставаш по-богат? Ставаш по-благодарен.  Изследвания в САЩ показват, че благодарните хора изкарват повече пари и са по-добри по отношение на нововъведенията. Затова първата стъпка към забогатяването е да станеш по-благодарен. Открий доброто в своя свят веднага и ще направиш първата стъпка към богатството.”
ТВЪРДЕНИЯ ЗА БОГАТСТВО
(повтаряй си ги всеки ден)
  1. Аз съм магнит за парите
  2. Сега създавам богатство за себе си и тези, около мен чрез своите идеи, енергия и страст.
  3. Всичките ми инвестиции са доходоносни.
  4. Парите, които искам и от които имам нужда, винаги са ми на разположение.
  5. Всичко, което похарча, се връща към мен трикратно.
  6. Моите мисли се превръщат в значително финансово изобилие за мен.
  7. Колкото повече раздавам от богатството си, толкова повече се умножават личните ми финанси.
  8. Без усилия привличам цялото богатство, от което имам нужда и желая чрез силата на моите намерения.
  9. Приемам дарове от другите със знанието, че те доставят повече удоволствия на даващия, отколкото на мен.
  10. Аз съм благосклонен дарител и получател 

Няма коментари:

Публикуване на коментар