понеделник, 9 май 2011 г.

Как да мислите и действате като богати хора?

Как да мислите и действате като богати хора, да ползвате лостове и чрез принципа на умножаването да откривате възможности за печалба там, където преди това сте виждали само проблеми.
Кое бихте избрали: да ходите на училище, за да научите как да работите здраво за пари, или да ходите на училище, за да научите, как да карате парите да работят здраво за вас? Ако избирате второто, време е да се захванете с повишаването на своята финансова грамотност. За това са ви нужни книгите от поредицата “Уроците на Богатия татко” на Р. Кийосаки, както и играта “Потоци пари 101”.
От първите ни уроци научихте, че когато става дума да пари, най-важната дума е “потоци пари”. Втората по важност дума в света на парите е “лост”. Ако искате да забогатеете, трябва да работите така, че да печелите повече за по-малко време. Умовете ви трябва да са отворени за новото, за да сте способни да се захванете с възможности, по-големи от настоящите ви умения. А за да го постигнете, трябва да използвате някои видове лостове.
Давид е победил Голиат, защото е знаел как да използва силата на лоста. “Лост” е изключително важна дума, обхващаща и засягаща буквално всичко в живота ни. Младото момче и простата прашка се оказали много по-мощни от всяващия страх великан Голиат.
Ето това е силата на лоста. Хората, които я използват, доминират над останалите. Тази сила може да работи както за вас, така и против вас. Вие можете да я използвате, да злоупотребите с нея или да се страхувате от нея. Ако влагате много усилия и не напредвате финансово, най-вероятно сте от другата страна на лоста, което означава, че самите вие сте лост за другите. За да се възползвате от силата не лостовете, първо трябва да я изучите.
Източник: Робърт Кийосаки- Уроци по финансова грамотност

Няма коментари:

Публикуване на коментар