сряда, 7 септември 2011 г.

Как да мислим, за да привлечем любовта (1-ва част)


                                           "Нагласата е по-важна от реалността"

   Няма човек, който да не си мечтае да срещне истинската любов, но за голямо съжаление много хора дълбоко в себе си не вярват, че това някога ще им се случи . Те са загнездили съзнанието си с купища отрицателни мисли като "нямам късмет", "твърде късно е вече", "няма свестни мъже/жени", "нямам време да го/я търся", "все попадам на неподходящи" и т.н. и ден след ден убеждават себе си в това. С времето започват да се появяват случки, които служат като доказателство, че наистина е така и картинката изглежда вече наистина мрачна. Това са хора, които са се самоопределили като "жертви на обстоятелствата". 
  Е, по принцип няма нищо необичайно в това човек да е необвързан, даже е много приятно. Аз лично съм привърженичка на фразата "По-добре сам, отколкото зле придружен". Но има разлика. В този случай човек взима съзнателното решение да е необвързан, но по принцип вярва, че един ден ще срещне любовта и наистина  този ден настъпва рано или късно. Но това е резултат от положително мислене + действия в тази насока. 

  Ето какво мисля аз- всеки човек, който иска да срещне истинската любов, трябва да има нагласата, че това наистина ще се случи, независимо в какви обстоятелства се намира и на каква възраст е. Сигурно някой от вас се питат как така някой хора като че ли без никакво усилие срещат любовта, а пък нито са поставени в най-благоприятната ситуация, нито са най-умните и най-красивите. И си казвате- ми то е до късмет. И до там се изчерпва въпроса. А замислялили сте се какво мислят по въпроса за любовта тези хора? как  се държат? С една дума- на какво се дължи техния успех? Не може да е само до късмет. 

 Явно виждаме, че няма значение колко сме успешни в работата си, за да имаме късмет в любовта. Значи не е това. Дали е нужно да сме много красиви или просто симпатични. И това не е. Да видим....на каква възраст сме? Мне..и това не е. 

  Успехът в любовта зависи от самооценката, която имаме за себе си. Щастливите и самоуверени хора имат най-голям шанс да срещнат любовта. Те са щастливи още преди да са я срещнали. Те просто не се съмняват, че това им е писано да се случи някой ден. И защо да се съмняват щом знаят цената си и са готови ако се наложи да изчакат, за да срещнат подходящия човек, вместо да се задоволят с някой, който не ги цени и уважава. Те не се притесняват и не се тревожат, че времето минава. Радват се на живота, защото има куп други удоволствия. Занимават се с нещата, които им доставят удоволствие и извличат ползите от всяка ситуация. Те истински обичат себе си!  Те предприемат действия, чрез които да засилят процеса по идването на подходящия партньор, но това не е смисъла на живота им. Тяхния живот е пълноценен, тяхната личност е завършена. Те знаят какво искат и какво не искат и са готови да се борят и да предприемат редица от стъпки, за да придвижат нещата. Те знаят къде да търсят и рано или късно намират това, което са искали! 

Този път няма да пиша от къде е откъс публикацията, защото това беше първата ми авторска публикация. От тук нататък ще има повече такива, защото вече се насъбраха много неща, които искам да кажа и по които имам лично мнение. Разбира се то е базирано на голямото количество книги за личностно израстване, които съм прочела, на анализ на всичко, което ми се случва и наблюдения върху хора и обстоятелства. Надявам се да ви допаднат моите публикации и ако е така ще се радвам да ги споделите :) /Ако искате да копирате статията във вашия блог или сайт, моля поставете линк към нея. 

2 коментара:

  1. Изабел, писанията ти според мен са доста наивистични и неприложими в дългосрочен план. Твърдиш, че ги базираш на наблюдения и книги, но определено ти липсва достатъчно реален опит. Като пораснеш още малко ще разбереш, че хората не се настройват отрицателно по природа, а в резултат на много разочарования. Те деформират психиката и клишетата за положителното мислене стават неприложими при липса на обективни факти, на които то да се базира. Няма човек, който да е щастлив - самодостатъчен, поне аз такъв досега не съм срещала. Неудачите в личния живот не могат да се балансират по никакъв начин, в един момент всички удоволствия, до които можеш да прибегнеш, се изчерпват като съдържание, не са ти достатъчни. Да не бъркаме щастието със създаването на привидност за щастие или заравянето на главата в пясъка, защото това е масовият случай.

    ОтговорИзтриване
  2. Ехе, въпросният Анонимен, направо ни отписа нас психолозите и ни остави без работа, а даже не е посмял да се представи?! Заравянето на главата в пясъка наистина е честа практика, но сред хора като него, който обичат да изтъкват как им се е паднал най-горчивият бокал, и да кършат пръсти във вопли към Бог, съдбата или който там си нарочат виновен за тежката им орис. Разочарованията идват да ни направят по-силни и милостиви, но душевната, както всяка рана, ако не се лекува гангренясва и води до негативна нагласа. Независимо колко си "пораснал", само защото си го направил с грешна нагласа,Анонимен, не значи че другите няма да успеят да те надраснат.
    А за Изабел поздрави! Търсех един цитат и по случайност попаднах тук, но статията ти е чудесна!

    ОтговорИзтриване